Švajčiari valcujú ďalej, Slovincov porazili 7:1

08.05.2013 Celý región

Štokholm 8. mája (TASR) - Švajčiarski hokejoví reprezentanti pokračujú na MS vo víťaznom ťažení, keď po triumfoch nad troma favorizovanými tímami A-skupiny rozdrvili v stredu v Štokholme aj výkonnostne slabšie Slovinsko 7:1.

Helvéti majú na konte 11 z 12 možných bodov a sú na čele štokholmskej vetvy. Naopak, Slovincom patrí s jedným bodom pozícia na samom chvoste tabuľky.

Svoje zastúpenie malo v zápase aj Slovensko v osobe čiarového rozhodcu Miroslava Valacha.

A-skupina:

Slovinsko - Švajčiarsko 1:7 (1:3, 0:3, 0:1)
Góly: 7. Pajič (Pavlin, Pretnar) – 15. Bodenmann (Cunti, Hollenstein), 18. Cunti (Bodenmann, Hollenstein), 20. Hollenstein (Bodenmann, Cunti), 32. Hollenstein (Vauclair, Walker), 36. Moser (Plüss, Niederreiter), 40. Ambühl (Suri), 45. Suri (Ambühl, Gardner).
Rozhodcovia: Jeřábek (ČR), Kaval (USA) – VALACH (SR), Carlson (Kan.),
vylúčení: 4:2,
presilovky: 0:3,
oslabenia: 0:0.

Slovinsko: Hočevar (41. Kristan) – Gregorc, Robar, Pretnar, Kranjc, Pavlin, Kovačevič, Tavželj – Jeglič, Tičar, Sabolič – D. Rodman, M. Rodman, Urbas – Razingar, Pajič, Bašič – Pance, Mušič, Goličič - G. Kopitar

Švajčiarsko: Gerber – Vauclair, Seger, Blindenbacher, Furrer, von Gunten, Josi, Blum, Grossmann – Niederreiter, Plüss, Moser – Bodenmann, Cunti, Hollenstein – Ambühl, Gardner, Suri – Bieber, Trachsler, Walker


Nováčik začal odvážne a v 7. minúte sa nečakane ujal vedenia zásluhou Pajiča. Favorit potom herne pridal a ešte v prvej tretine predviedol dokonalý obrat, hráči z druhého útoku Bodenmann, Cunti, Hollenstein sa podelili o tri góly a Švajčiari viedli 3:1. V druhej dvadsaťminútovke Helvéti ešte vystupňovali svoj tlak, výsledkom čoho boli ďalšie tri kúsky v Hočevarovej bránke. Na 4:1 upravil opäť Hollenstein, v 36. minúte využil presilovku Moser a v samom závere tretiny nastavil do Suriho prihrávky hokejku Ambühl, čím zvýšil na 6:1 pre reprezentantov z krajiny helvétskeho kríža. Do slovinskej bránky sa v tretej časti už nepostavil Hočevar, ale Kristan, ani on však nezastavil kanonádu súpera. Po vydarenej švajčiarskej kombinácii si puk do vlastnej brány zrazil obranca Kranjc, gól uznali Surimu. Stretnutie už dohrali Švajčiari v exhibičnom tempe a po záverečnej siréne sa mohli radovať z vysokej výhry.
 

Vyberte región